Bruttig-Fankel Pinksteren 2007

Bruttig-Fankel Trip

Bruttig-Fankel Trip

Onze goeie wijn is bijna op…het wordt tijd om de voorraad terug aan te vullen…We trekken richting Bruttig-Fankel (Moesel) om goeie dag te zeggen aan onze goeie vrienden Heinz & Anita…

 

Weekend van 26 t/m 28 Mei

 

 

Tja als de wijn bijna op is kan men niet anders dan aanvullen…We trekken naar ons vast wijnadres bij Heinz & Anita in Bruttig-Fankel (Ferienweingut Jobelius)…

Gastehaus

Gastehaus Ferienweingut Jobelius

Als de weergoden ons goedgezind zijn bezoeken we zeker 2 dierenparken:
Het Wild- und Freizeitpark in Klotten/Cochem en het Wildpark in Daun

Start Stabroek: 08.52
Km-stand: 44.269

Route:
A13/E13/E34 richting Luik
A2/E314 richting Aken
A76/E314
A4/E40/U45
A61 richting Koblenz
A1/A61/E31 – B262/U86/U88 richting Mendig
A48/E44

Aankomst Bruttig-Fankel: 14.00u
Km-stand: 44.582

Dag 1:

We houden het vandaag enkel bij een wandeling in het dorpje van Bruttig-Fankel…lekker rustig kuieren en genieten van het lekkere weertje…straks rijden we verder naar onze slaapplaats in Sankt-Aldegund
maar eerst richting Treis-Karden naar ons vast vis-restaurant “Pulgermühle” waar ze, voor de liefhebbers, lekkere verse forel opdienen…

Pulgermühle

N 50.11961° – E 7.28906°

We hebben pech…gezien het late aankomst uur, 20.00u, is alle Forel uitverkocht…Volgens de uitbaatster was het die dag uitzonderlijk druk geweest, zodoende ze sneller door hun voorraad vis zaten…niks aan te doen…dan maar terug naar Bruttig-Fankel, daar zijn nog restaurantjes…da buikske zal vlug gevuld zijn…

Na het avondeten trekken we richting Sankt Aldegund…een kleine 20 km verwijderd van Bruttig-Fankel, onze vaste camperstek is vollop in uitbereiding…er staan al een paar electriciteitspaaltjes en naar het schijnt gaat men het aantal nog verhogen…das tof…

CP-Sankt Aldegund

CP-Sankt Aldegund

N 50.07973° – E 7.13124°

Je staat er met de snuit letterlijk tegen de Moesel…wij vinden dit persoonlijk een prachtplaats om te overnachten…kostprijs/nacht zonder electriciteit 6€

Dag 2:

Vandaag staat het Wild- und Freizeitpark van Klotten/Cochem op het menu…Dit park is geschikt voor jongere kinderen…er staan een paar attrakties, er is een mini dierentuin en ook erg leuk voor jong en oud…je kan er de “bambies” voederen…beertjes voederen kan ook…maar dan wel vanuit een veiligere positie uiteraard…toch een plezante binnenwipper voor een kweet-ni-wat-te-doen moment.

Wildpark Klotten/Cochem

Wildpark Klotten/Cochem

N 50.15876° – E 7.16468°

Aan de uitgang van het park kan je op een soort terras van het mooie uitzicht genieten…de Moeselstreek heeft toch iets ontspannends hé?

Panorama

Panorama

Dag 3:

Het weekend zit er spijtig genoeg al op…donkere wolken komen boven de streek te hangen…we besluiten stillaan af te zakken, maar we gaan via Trier bollen…ik wil nu toch die beruchte “Zwarte Poort” oftewel de “Porta Nigra” waar men zo over praat eens van kortbij bekijken…

Natuurlijk regent het pijpestelen…dus de wandeling in Trier wordt opgeschoven naar een later tijdstip…”de Moesel ga gelukkig ni lopen” zou ik zeggen…We zijn dwars door Trier gereden en kon ik in de vlucht die “Poort” toch zien…wel vanuit een drukke doorgangsweg en op een klein afstandje en ik moet zeggen het had wel iets…Alleen spijtig dat je een MH zo slecht kwijt kan in het centrum…

Uiteindelijk bleef het hard regenen en loonde het de moeite ni meer om nog langer te blijven…dus hup naar huis…

Aankomst Stabroek: 00.25u
Km-stand: 45.132

Totale afstand gereden: 863
Aantal liter getankt: 113,11
Verbruik: 13,10 Liter / 100 km

Het was weer een toffe ervaring en de Moesel verveelt niet…integendeel telkens kan je genieten van de prachtige omgeving…de rust die de Moeselstreek uitstraalt, alhoewel er toch altijd activiteit is in de gezellige dorpjes…Wie niet te ver wil gaan kan ik toch de Moeselstreek als “aanrader” naar voor schuiven…

Tot de volgende trip !!!
Print Friendly, PDF & Email
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.