Spanje – Salou 2006

Trip Salou

Trip Salou

Eindelijk weer eens lange vakantie…Onze keuze was gevallen op Camping Sanguli in Salou, 3 weken zalig de luiwammes uithangen…maar de eerste dagen op de heenreis, en later op de terugreis naar huis, bezochten we toekomst gericht een paar aardige plaatskes…

 

Salou – Spanje 3 augustus t/m 31 augustus 2006

 

 

Eindelijk zover…na 11 jaar nog eens een ‘grote vakantie’ beleven. De vakantie kriebels waren we in elk geval nog niet kwijt en we hadden vernomen via het camperforum, dat Camping Sangùli in Salou (Spanje) de moeite zou zijn…zeker voor de kinderen.

Waarom niet uittesten dan?
Ik had geboekt via email en we hadden geluk, er zou nog slechts één plaatske vrij zijn op 90 m2, ruim voldoende dus…

Donderdag namiddag 3 augustus 18.O6u
KM-stand: 34.470
Tijd om te vertrekken…ons Vivke moest nog werken tot 16.00u, gelukkig stond de MH volledig uitgerust klaar…

De geplande route:
Stabroek – Antwerpen – Brussel (via de A12 richting Boom) – N5 via Charleroi – Philippeville – Couvin – Brûly – via de D985 en N51 naar Le Paquis – Le Piquet – via de N43-E44 naar Charleville-Mézières – de A34-E46 richting Rethel – de N51-E46 naar Reims – N44 Châlons-en-Champagne – St. Dizier – D384 richting Lac de Der Chantecoq waar we zouden overnachten…

Vanaf Brussel begon het fel te regenen…het water viel met bakken uit de lucht…pfff…dat beloofde.
Tegen een snelheid van 50km/u over de autostrade is echt niet te doen…maar ja we moesten ons slaapplaatske bereiken en dat het lang zou duren beseften we maar al te goed. Onderweg nog effe gestopt om een pak frieten achterover te slaan en de spanning wat te laten zakken van het moeilijke rijden…hopelijk zou het stoppen met regenen zodat we wat sneller konden opschieten…NOPPES dus…het bleef ‘oude wijven’ gieten.

Uiteindelijk kwamen we aan in Site de Chantecoq om 01.13u, een mooie camperplaats met ‘flot bleu’ aan Lac du Der.
Km-stand: 34.856

CP-Lac-du-Der

CP-Lac-du-Der

N 48.56895° – E 4.70308°

Vrijdag 4 augustus:
We waren verbaast dat het in de maand augustus helemaal niet zo druk was…en na een rustige nacht en een uitgebreid morgenontbijt vertrokken we rond 11.30u binnendoor richting Troyes via de D57 – D3 – D396 – D180A – D960 – N19 om dan via de N77 naar Auxerre de bollen.
Vervolgens de N151 en de D965 naar Nevers – De N7 Moulins – N9 Riom naar Clermont-Ferrand – De A75/E11 richting Millau waar we onderweg gingen overnachten op Aire de La Lozére, een proper plaatske wat we reeds kenden van onze vorige trip naar Playa ‘d Aro en waar je water kon lozen en inslaan.
Km-stand: 35.382

Air de Lozere

Air de Lozere

N 44.87095° – E 3.24655°

De plaatselijk politie kwam ons melden dat we voorzichtig moesten zijn voor een kleinschalige dievenbende die operatief zou zijn langs de A75/E11 en dat we niets in het zicht mochten laten staan achter onze ramen…wij hebben hiervan niets ondervonden maar vonden het toch mooi dat men ons persoonlijk kwam verwittigen. Voor alle veiligheid hadden we onze ‘Rakker’ zijn etensbak voor de deur geplaatst, iemand met kwaaie bedoelingen die de deur zou willen passeren zou zijn beste dag niet beleven, onze sloeber kennende

In elk geval…we hebben goed geslapen…

Zaterdag 5 augustus:
We vervolgen onze weg, op de planning staat een verkenningstocht van de Gorges du Tarn via Florac.

Route: A75/E11 tot de afrit nr.39 – de N88 en N106 naar Florac. Uiteindelijk zou blijken dat je beter de Gorges du Tarn in de omgekeerde richting kan verkennen dan de route die wij hadden genomen…je hebt namelijk de overhangende rotsen aan de passagierskant en op sommige plaatsen is het dan zeer nipt om elkaar te passeren. Als je in omgekeerde richting rijd kan je scherper op de zijberm manuvreren en hoef je minder bezorgd te zijn dat je de alkoof aan diggelen zou rijden of zoals in ons geval een stomme Fransoos die dacht dat hij Le Mans koerste en zijn spiegel op de flank van onze MH naar de haaien hielp. Eigen schuld want wij stonden stil…gelukkig voor ons was er geen schade, enkel een rubber streep over de zijkant van de MH die er mooi afgekuist kon worden, maar het was toch effe naar adem happen…

We bereikten Florac en vonden vrij snel een gemixte parking zowel voor auto’s als voor campers met de nodige voorzieningen om toilet, water enz. te lozen en in te slaan.

CP-Florac

CP-Florac

N 44.32581° – E 3.59031°

Deze parking is vrij gemakkelijk te vinden door de borden te volgen vanaf het moment dat je Florac binnen rijd.
Lang zijn we niet gebleven in Florac…het was er veel te druk, maar we hebben wel even de tijd genomen om over de plaatselijke markt rond te kuieren, en we vonden dit best een gezellig stadje.
Uiteindelijk was het de bedoeling om de Gorges du Tarn te verkennen…dus we vervolgden onze weg via de D907 richting Millau…

Een prachtig traject met knappe panorama’s, maar zoals ik reeds eerder schreef, in de verkeerde richting…je kan beter via Millau de Gorges du Tarn binnenrijden naar Florac en dan via de N106 en de N88 terug op de A75/E11 komen. Maar ja, onze route was richting zuiden en voor ons was dit de meest logische route, maar dan wel eentje om te onthouden

Tarn Route

Tarn Route

Omdat het al redelijk laat in de namiddag was, besloten we langs de Gorges du Tarn een camperplaats op te zoeken…liefst zo kort mogelijk bij de rivier…maar dat was niet te doen…alles propvol natuurlijk.
Dan maar op zoek naar een camping waar nog een plek vrij was voor één nacht. Ook niet simpel…oftewel alles volzet, oftewel de MH te groot voor het plaatske, oftewel niet voldoende plaats onder de bomen in de hoogte…mja…3.15m in de hoogte en 7meter in de lengte kan je natuurlijk niet vergelijken met een iglo tentje hé

Uiteindelijk na vele stops toch nog een camping gevonden waar we ons ding konden neerpoten…Camping Le Beldoire, omgeving van Les Vignes Gorges du Tarn, pal naast de stroom…een ideale camping voor één nacht…niet langer…want wij vonden de voorzieningen niet echt goed genoeg om langer te blijven.

Camping Beldoire

Camping Beldoire

N 44.28660° – E 3.23378°

De omgeving was wel de moeite waard om een bezoekje te brengen…echt indrukwekkend.

Zondag 6 augustus:
Na een goeie nachtrust en ontbijt op weg naar onze volgende bestemming op de planning, La Couvertoirade (een dorpje dat door Tempeliers werd gebouwd en door de plaatselijke bewoners min of meer intact is gehouden) en Cirque de Navacelles (een dorpje dat gebouwd is in een vulkaan krater) we zijn benieuwd…

Via de A75/E11 vinden we al snel de borden ‘La Couvertoirade’…volg gewoon die borden en je komt er vanzelf via afrit 48 de D7 en de D55…

La Couvertoirade

La Couvertoirade

N 43.91294° – E 3.31619°

Het dorpje is wel de moeite waard als je van oude gebouwen en straatjes houd en de sfeer wil proeven uit lang vervlogen tijden…er zijn verschillende restaurants te vinden, winkeltjes met allerhande snuisterijen enz…de plaatselijke bevolking staat er zelfs met standjes waar je eigen gekweekt fruit kan kopen.

Volgende halte Cirque de Navacelles…te bereiken via de D609 – D9 – D25 – D130
Men zou kunnen denken, hoe halen de mensen zich in het hoofd om in zo’n diepe krater huisjes te bouwen…beslist de moeite waard om eens te gaan kijken…je kan je beter voorstellen hoe diep die ‘put’ wel is waar die gebouwtjes staan als je ter plaatse bent…echt indrukwekkend…en mooie omgeving.

Cirque de Navacelles

N 44.19708° – E 3.65092°

Er loopt een zeer smal weggetje naar beneden (enkel te doen met een kleine MH of wagen) en langs de andere kant van de krater loopt een enkele route naar boven. Gelukkig beide wegen in enkele richting. Ik mocht van ons Vivke enkel een paar honderd meter naar beneden rijden, tot ze besefte wat een diep putteke we ingingen en hoe stijl en kronkelig het weggetje wel was
Geloof me…das niet te doen met een grote camper…ik kon opslag achteruit terug naar boven rijden of er werd aan mijn oren getrokken als ik niet onmiddellijk wilde luisteren… (de flauw bezen)
ik vond het in elk geval ferm spannend

Cirque de Navacelles

Ik heb dan maar puur uit verveling een paar boven-kraterse beelden gekiekt…mooi hé

Omdat we nog redelijk veel tijd over hadden besluiten we naar onze volgende slaapplaats te rijden…terug de A75/E11 op dan de N9 richtingBéziers – Narbonne en vervolgens naar de camperplaats in Gruissan ‘Aire de 4 Vents’
Km-Stand: 35.786

CP-Gruissan

CP-Gruissan

N 43.10335° – E 3.09981°

Pracht van een camperplaats kompleet met douches enz…je kan er ’s avonds gezellig rond kuieren rond de jachthaven waar verschillende winkeltjes de ogen van onze vrouwen uitsteken terwijl de mannelijke camperaars hun ogen de kost kunnen geven aan de verschillende maten en modellen van jachten en ander vaarbaar spul dat er in de haven ronddobbert.

Maandag 7 augustus:
De dag waarop we verwacht worden op Camping Sangùli, onze eindbestemming op de heenreis…
We besluiten vanaf nu de péages mee te pakken om sneller op onze bestemming te geraken…
Voor de mensen die willen weten wat het ons gekost heeft van Narbonne tot Salou:
Narbonne – Le Perthus : 10,50 Euro
Vervolgens tot Tarragona 4 péages : 10,50 Euro – 3,50 Euro – 2,45 Euro – 2,30 Euro

We komen aan op de camping rond 15.00u
Km-Stand: 36.158

Standplaats C105

Onze campingplaats 90m2 nr.C105

Spijtig genoeg hadden we op de 2e dag al een storm over Salou gekregen…resultaat luifel kompleet in de vernieling…dat is echt balen…gelukkig en nu mag men zeggen wat men wil…waren er al snel een paar Nederlanders die een handje kwamen toesteken om de luifel terug min of meer in elkaar te steken, om hem dan vervolgens te kunnen indraaien in het slot…einde luifel historie…en een dikke verdiende pluim voor de Nederlanders die zo vriendelijk waren ons uit de nood te helpen. Zeg ons dus nooit meer Nederlanders zijn een kliek apart want het tegendeel is nogmaals bewezen…nogmaals onze oprechte dank aan de mensen die ons geholpen hebben
Het Epistel van ons "Vivke"

Het Epistel van ons “Vivke”

De rest van de vakantie was eigenlijk voor ons bedoelt om eens goed te relaxen en de kids een leuke vakantie te bezorgen…dus uitstappen waren eerder beperkt richting Cambrils voor een bezoekje aan de markt voor de dames, aan Salou voor de gezellige winkelstraatjes en we brachten ook een bezoekje aan het ‘echte Belgisch Café’ voor een goeie pint Leffe
En natuurlijk hebben wij regelmatig gebruik gemaakt van het strand en de zwembaden…

Wat de camping zelf betreft…knappe en nette camping met alles erop en eraan, van supermarktjes tot souvenirwinkels, 3 zwembaden, voldoende sportterreinen enz…de animatie vonden wij iets minder…soms wat rommelig in elkaar gestoken en de sport evenementen (tornooitjes) stonden op tijd, dus niet echt voldoende lang om als sporter eventjes je gangen te kunnen gaan. Daar kan dus nog wat verbetering in komen vind ik…maar ja, soms ligt het wel een beetje aan de mensen zelf, als je ze niet uit hun stoel krijgt kan je ook niets serieus organiseren…pech voor ons dus.

Sfeerbeeldjes Sanguilli

Sfeerbeeldjes Sanguli

De 3 zwembaden

De 3 zwembaden

Service station op de camping

Service station op de camping

sfeerbeeldjes Salou

sfeerbeeldjes Salou

Uiteindelijk komt aan alles een einde, dus ook aan ons 3-weekse verblijf in Salou. Het is zondagmiddag 27 augustus…

We verlaten de camping…op de planning staat als eerste stop ‘Aire le 4 Vents’ in Gruissan (Frankrijk) onze vaste camperstek, we moeten slechts een kleine 191 km bollen.

CP-Gruissan

CP-Gruissan

N 43.10335° – E 3.09981°

Na een rustige nacht gaat onze terugreis naar Beziers-Montpellier via de N113/A9/E15 richting Nîmes, vervolgens komen we uit op de N86…we besluiten naar Vallon-Pont-d’Arc te gaan om te overnachten en van daaruit de Gorges de l’Ardéche af te rijden.

De camperplaats was met ‘Eva-ke’ snel gevonden. 7 Euro voor een overnachting, met voorzieningen, zonder electriciteit…

CP-Vallon-Pont-Arc

CP-Vallon-Pont-Arc

N 44.40508° – E 4.39725°

Vallon-Pont-d’Arc is een levendig stadje. We gaan hier volgend jaar zeker 3 dagen voor reserveren…een kanotocht over de Ardéche zien we echt wel zitten, maar nu zijn we hier voor verkenning van de streek, dus véél tijd hebben we niet.

Na een rustige nacht vangen we onze tocht aan, en ik kan jullie verzekeren mensen dat is echt de moeite…volg gewoon de borden ‘Gorges de l’Ardéche’ en geniet van de knappe omgeving…

Route Ardeche

Route Ardeche

onderweg vind je genoeg stopplaatsen om prachtige foto’s te maken…
Route George du Tarn

Route George du Tarn

Na een rustige tocht van 2.30u komen we aan in St.Martin-d’Ardeche, het einde van onze rit door de Gorges. Van hieruit besluiten we naar onze laatste slaapplaats te rijden, Charmes.

De reis korten we een beetje in via de autostrade…we moeten nog 567km overbruggen, dus het moet een beetje vooruit gaan willen we op een serieus uur Charmes bereiken. Het is 13.00u…De route gaat via de N86, A31/E17/E21 richting Metz – Nancy – Neufchâteau, laatste stuk naar Charmes via afrit D166/E21, D166 – D413 – D55 richting Epinal.
Aankomst Charmes: 20.18u
Km-stand: 37.404

Charmes heeft een mooi camperplaatske aan de oevers van de Moezel. Je betaald er 6.10 Euro all in…er staat een gebouwtje waar je kan douchen + WC. Jetons kan je verkrijgen naar het schijnt bij de persoon die het overnachtinggeld komt ontvangen.
Beslist een aanrader als tussenstop.

CP-Charmes

CP-Charmes

N 48.37330° – E 6.29560°

Aan alle mooie liedjes komt een einde…dus ook aan onze vakantie…het laatste stuk naar Stabroek is een kleine 430km vanuit Charmes. Kort na het middageten besluiten we te vertrekken. Het weer is maar poverkes dus het heeft geen zin meer om nog wat tijd te rekken, het is 12.20u
We vervolgen onze thuisreis via: A33/E23 richting Nancy, A31/E25 Metz/Luxemburg, A6/E25 Thionville/Luxemburg, A4/E411 richting Antwerpen.

Zonder problemen bereiken we Stabroek om 19.00u, Km-stand: 37.841

Totaal aantal liter getankt: 523,99
Totaal aantal km gereden: 3.371
Verbruik: 15,54L/100km

Al bij al een prachtige vakantie.
Om te onthouden…Na 15 augustus komen er ferme gaten op de campings, dus echt reserveren voor een plaats is dan niet nodig. Dus wij gaan zeker niets meer boeken op voorhand. We gaan gewoon kijken op een camping die ons aanstaat voor een plaats, is die er niet trekken we naar de volgende tot we iets gevonden hebben. Trouwens je hebt je slaapplaats bij, geen reden om je zorgen te maken hé…

Tot de volgende reis !!!
Print Friendly, PDF & Email
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.