Weekend Pas-de-Calais 2005

Trip

Pas-de-Calais Trip

Een weekendje meepakken kort bij huis…met een MH is alles mogelijk…wij op weg naar de stranden van Picardie en Nord-Pas-de-Calais…

Weekend van 18 t/m 20 november

 

 

 

 

Na een weekje Moezel hadden we de smaak min of meer te pakken.

We besloten de kust in de omgeving van Pas-de-Calais een bezoekje te brengen…even op verkenning gaan dus.
Op de planning stond: Calais, Cap Blanc-Nez en Wissant

Map Pas-de-Calais

Map Pas-de-Calais

Vrijdag 18/10
Km-stand: 27.510
Vertrek: 18.00u richting Calais
Route: Stabroek – Antwerpen – Gent – Oostende (E40) en dan richting Calais.
Afstand: 240 km
Omdat we op het spitsuur vertrokken waren, was het redelijk druk op de baan. Dus rustig meebollen met de vrachtwagens en lekker ontspannen…Iets voorbij Brugge 1e halte…effe een fris neuzeke halen en een sigaretje paffen, na 20 minuten pauze waren we weer op weg. De drukte van het verkeer begon wat af te nemen naarmate het later werd op de avond en ons “Eva-ke” (GPS systeem) loodste ons perfect Calais binnen. Om 21.30u stonden we op de camperplaats aan de ingang van de ferry’s in Calais.
 

CP-Calais

CP-Calais

N 50.96648° – E 1.84421°

Mooie verharde camperplaats met sani (2 euro) overnachten is gratis.Eerst eten, afwassen en afdrogen…en ja hoor, zelfs op onze 2e rit waren we weer wat vergeten…keukenhanddoeken. Jippie…ikke blij natuurlijk want dat was een taak waarvan ik onderuit kon muizen…dus ging ik mij effe nuttig maken in de “garage” van de MH om nog het één en het ander aan kant te zetten…en…BOEM !!! Door de wind vloog de garagedeur dicht…zo zie je maar…wie te vroeg lacht…sluit zichzelf op. Algoed dat ik op dat moment niet alleen was, ik zou er mooi in vastgezeten hebben Uiteindelijk na eens goed gelachen te hebben (door mijn 3 meiden) duikelden we ons beddeke in rond 23.45u. Morgen kon ons weekend beginnen.

Zaterdag 19/10
Vertrek vanuit Calais richting Wissant…Onderweg wilden we nog een tussenstop maken op Cap Blanc-Nez…het weer zat ons goed mee…stralende zon…wel fris…uitstekend wandelweer dus.
De Cap Blanc-Nez is indrukwekkend bij stralend weer…we konden echt de krijtrotsen zien van Engeland…rustige omgeving.
Cap-Blanc-Nez

Cap-Blanc-Nez

Nu weet ik niet of dit vroeger een officiële camperplaats was…op dit moment kunnen er enkel personenwagens onder de “hoogtebeperkers” doorrijden en kunnen ervoor enkele bussen staan. Spijtig want ik vond deze plaats wel knap voor een overnachting…
Vervolgens zette wij onze weg verder richting Wissant.
De camperplek die ons Eva-ke aanwees op de doorgangsweg bestond niet meer (afgesloten door een hekwerk), wel de camping…maar die zag er echt ongezellig uit…dan maar doorgereden naar Boulogne-sur-Mer en op de camperplaats achter het Nausicaä (zeehonden gebouw) postgevat.
Km-stand: 27.794

CP-Boulogne-sur-Mer

N 50.72893° – E 1.59633°

Boulogne-sur-Mer als tussenstop een gezellig plaatsje om de beentjes te strekken, een aanrader…we stonden er wel tussen de bussen en het krioelde er van de toeristen die tussen de motorhomes doorwandelden of wat lawaai stonden te maken aan de 2 frituren die er stonden…om te overnachten niks voor ons eerlijk gezegd. Op zondag waren er geen bussen te zien en was het wel iets kalmer.We hebben wel een ferme wandeling gedaan in het centrum van Boulogne-sur-Mer. Vele gezellige winkelstraten en voor de dames leutig om te beleven natuurlijk…voor hen was het “shoppen-time” Er staan in het begin van de vishaven ook verschillende viskraampjes…

Viskraampjes-Boulogne-sur-Mer

Viskraampjes-Boulogne-sur-Mer

verser kan je ze niet kopen (de vis natuurlijk)

Uiteindelijk zijn we tegen de avond doorgereden naar Le Touquet…en vond Eva-ke probleemloos de camperplaats aan de Jachthaven.Km-stand: 27.829

CP-Le Touquet

CP-Le Touquet

N 50.53571° – E 1.59310°

Prachtige verharde camperplaats en zéér rustig. Overnachting 5 Euro, sani gratis.Omdat we pas rond 18.00u ter plaatse waren en het ondertussen al stikdonker was geworden, beperkte ons amusement zich tot een spelletje Yathzee en een goeie kop koffie

Zondag 20/11
De laatste dag (spijtig) We besluiten in de voormiddag nog naar het strand te gaan…de hondjes en de kids nog eens goed te laten uitwaaien alvorens de tocht aan te vatten terug richting Stabroek.

Le Touquet strand

Le Touquet strand

Le Touquet is een ideale plaats voor hondenliefhebbers…lang uitgestrekt breed strand en vrij kort bij de camperplaats.

12.50u…vertrek richting België, dik tegen onze zin uiteraard…zo’n weekend zou 5 dagen moeten duren vinden wij…zou dat geen goed idee zijn? weekend 5 dagen en werken 2 dagen?

Op de terugweg naar huis, in het doorkruisen van Boulogne-sur-Mer, ter plaatse bij de haringtentjes met gezellige muziek, nog snel een lekkere gebakken haring met brood en wijn binnengewerkt en via Cap Blanc-Nez richting Dunkerque (onze laatste stopplaats).
We wilden Malo-Les-Bains nog even verkennen voor “de-eventueel-kort-bij-weekends” .
Aankomst: 16.05u
Km-stand: 27.954

De camperplaats ligt op amper 50 meter van de zeedijk en bevind zich in een soort parkje beschut tegen de wind, juist achter de sporthal “Tennis Club Malouin”. Het is eigenlijk een voor iedereen beschikbare parkeerplaats, zonder voorzieningen.

CP-Malo-les-Bains

CP-Malo-les-Bains

N 51.05301° – E 2.41538°

We hebben daar een kwartiertje rondgehangen en zijn dan de laatste etappe begonnen richting Stabroek….Aankomst Stabroek: 19.25u.
Km-stand: 28.139
Het volledige weekend hebben wij 629 km afgelegd…uiteindelijk was het weer de moeite om te vertrekken en zijn we weer een ervaring rijker. De hondjes hebben er volgens mij ook van genoten…die kregen we de maandag nog moeilijk uit hun nest

Rakker & Lanka

Rakker & Lanka

en zo tellen we weer af naar een volgende trip...

Print Friendly, PDF & Email
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.