Niederrhein-Kleve-Kalkar-Xanten 2008

mini trip

mini trip

Niederrhein-Kleve-Kalkar-Xanten in Duitsland is onze volgende trip….

 

 

 

 

 

De Niederrhein – Mei 2008

We trekken deze keer naar “De Nederrijn” (regio) (Duits: Niederrhein) een gebied in Duitsland dat grenst aan het zuidoosten van Nederland.

Onze route gaat via de A12 – A1/E19 richting Breda, A27/A58/E312 richting Utrecht, A27/E311 – A15/E31 richting Nijmegen en vervolgens naar onze eerste stopplaats Kleve via de A15 – N325 – K44

route-Niederrhein-Xanten

route-Niederrhein-Xanten

Donderdag: 01 Mei 2008

Vertrek: 09.05u
Km-Stand: 51.827

Kleve is niet zo ver van onze thuisbasis, een kleine 180km.
Aankomst: 11.50u
Km-Stand: 52.007

We stallen onze MH op de openbare parking van het kerkhof voor het middageten…

CP-Kleve

CP-Kleve

N 51.78797° – E 6.01217°

Vervolgens vertrekken we rond 13.10u naar onze eerste camperplaats voor een overnachting in Kalkar iets verderop,  via de L484/K15 – B9/L362
Aankomst: 14.00u
Km-Stand: 52.035

We vinden hier een toffe camperplaats met voorzieningen,  niet ver van het centrum gelegen…prijs: 3 €/nacht

CP-Kallar

CP-Kallar

N 51.73998° – E 6.30157°

Kalkar heeft een historische stadskern, en is beslist de moeite waard om te bezichtigen

Kalkar centrum

Kalkar centrum

Net voor het binnenkomen, aan de rand van Kalkar (aan het bruggetje), zie je rechts de Kalkarer Mühle… Op het binnenpleintje van deze historische windmolen bevindt zich een horecagelegenheid; de molen is te bezichtigen en er wordt meel gemalen er is een bakkerij. Je moet ook zeker eens het zelf gebrouwde Mühlenbier proeven, beslist een aanrader bij dorstig weer…De kalkarer Mühle is een mooi gerestaureerde molen met 8 verdiepingen uit 1770. Je kan het volledige binnenwerk van de molen bezichtigen met een lokale gids van de molenvereniging (kostprijs: 1.50 € voor volwassenen, kinderen betalen 1 €), dit moet je zeker eens doen, want deze molen is een knap staaltje bouwwerkkunst. Let ook eens op het houten raderwerk van deze molen…

Kalkar - Muhle

Kalkar – Muhle

Op de gelijkvloer is een gezellig cafeetje, waar je tussen pot en pint, even gezellig kan uitblazen na een stadsbezoek…Wij doen dit natuurlijk in de omgekeerde volgorde omdat we eerst de molen tegenkwamen…

Bezoek aan het stadscentrum: We hebben geluk, het dorp viert 1 mei met een bloemenmarkt. Best gezellig, zeker op het marktplein…de nodige eetkraampjes zijn ook van de partij, dus een broodje braadworst mocht zeker niet ontbreken…na de markt wippen we nog even het historische postkaartenmuseum binnen, vervolgens brengen we nog een bezoek aan de prachtige St. Nicolaikerk.

Kalkar - St.Nicolai Kerk

Kalkar – St.Nicolai Kerk

Na een prachtige start aan de Niederrhein trekken we terug naar de MH, voor een welverdiende rust…morgen staat immers Xanten op het programma

Vrijdag: 02 Mei 2008
Start: 12.25u
Via de L41 – B57/B67 en de L480 trekken we verder richting Xanten
Aankomst: 12.30u
Km-Stand: 52.052

Xanten Centrum

Xanten Centrum

We vinden hier de gezellige “TopPlatz” camperplaats van Xanten

CP-Xanten

CP-Xanten

N 51.65462° – E 6.46473°

Je betaald hier 8 € service inbegrepen, voor elektriciteit komt daar nog 1.50 € bij…
Het vaste gedeelte van de camperplaats was dit weekend gereserveerd en volzet, maar we mochten op een bijbehorend gedeelte gaan staan, kort bij het voetbalveld van de camperplaats, op het grasplein waar je toilet en vuil water kan lozen…voor het drinkwater moest je wel even naar de hoofdplaats rijden…

In de namiddag bezoeken we het oude stadsgedeelte van Xanten…Dit weekend staat toevallig in het teken van de middeleeuwen…langs de kant van de oude stadswal staan verschillende tentjes die de sfeer van weleer uitbeelden…van middeleeuwse ambachten tot ridderspelen toe (dit was hoe men noemt: “we vielen met ons gat in de boter”)…het “Mittelalterfest – Siegfried-Spektakel”…de normale inkomprijs was 9 € per volwassene, voor ons was het gratis, dus ik veronderstel dat ik toch maar een armzalig “smoeleke” heb, dat was in elk geval mooi meegenomen…dus een extra broodje zuurkool met worst en een ferme pint kon der dan wel af…

Siegfried Spektakel

Siegfried Spektakel

Dit bezoek was de moeite meer dan waard

Xanten was ons zo goed bevallen dat we toch een extra nacht zijn blijven staan…we hadden hier ook vernomen dat je rond het “Freizeit Zentrum” van Xanten een mooie fietstocht kon maken…Dat is dus iets voor morgen…

Zaterdag: 03 Mei 2008

De zon is van de partij…de fietsen zijn bovengehaald…op de planning staat een fietstocht rond de Xantener Nord- en Sud See, ook bekend als het “Freizeit Zentrum”…een mooi aangelegde fietsroute rond het meer, brengt ons halverwege aan één van de vijf picknick plaatsen waar je wat kan eten en drinken…ons plaatske “Hafen Wardt” is beslist een aanrader…je hebt een mooi uitzicht op het meer, en van hieruit kan je ook een rondvaart maken per boot…onderweg, langs de fietsroute, staan verschillende banken om eventueel een rustpauze in te lassen…de totale fietsafstand vanuit de camperplaats in Xanten, rond het meer en terug is ongeveer 25km.

Freizeit Zentrum

Freizeit Zentrum

Bij goed weer een toffe trip…

In Xanten kan je ook het “Archeologisch Museum” gaan bekijken…maar dat is iets voor een volgende keer…nu hebben we de rest van onze zonnige namiddag doorgebracht aan de MH in ons luie stoeleke, met een borrel en een lekker taske koffie…zalig genietend van de rustige omgeving en het goeie weer…

Zondag: 04 Mei 2008
Het verlengde weekend zit er spijtig genoeg op…tijd om te vertrekken
Start: 14.15u
Km-Stand: 52.052

De route richting Stabroek: L480 – B58 richting Nijmegen, A57/E31 – A40/E34 – A67/E34 – A21/E34 en zo richting Antwerpen…

Aankomst Stabroek: 17.05u
Km-Stand: 52.266

Totaal aantal Km: 439
Aantal liter getankt: 49.05
Verbruik: 11.17L/100Km (dit tegen een gemiddelde snelheid van 90Km/u)

Korte samenvatting:
Voor de eerste keer hebben we een stukje “Niederrhein” verkend en dit is ons zeer goed bevallen, is niet ver van huis en de sfeer is reuze vriendelijk…in de toekomst gaan we zeker en vast nog meer die richting uit…echt een aanrader voor de lange weekends…

Tot de volgende trip !!!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.