Picardie 2008

Trip Picardie

Trip Picardie

Het hoeft niet altijd ver te zijn om er eens op uit te trekken…We trokken richting Frankrijk, net over de grens naar een klein meer: Lac Valjolly…

 

 

 

 

16-01-2008

Onze eerste uitstap van het nieuwe “camperjaar”

Via het camperforum.be kwamen we te weten dat er net over de Belgisch-Franse grens een klein meertje lag, Lac du Valjoly…je kon daar op de parking van de maneige overnachten, met zicht op het meer…erg uitnodigend…en wij weer op pad om te kijken of het de moeite loonde…

Lac du Valjolly

Lac du Valjolly

Afstand Stabroek – Valjolly, volgens de GPS en de korste route…181 Km.

Start: 13:05u
Km-Stand: 50.698

Route: Stabroek – R1 richting Brussel A1/E19 – E19 richting Bergen – Charleroi – R01 – A7/E19 richting La Louviere – A15/E42 richting Luik – R3 Péri Phérique – Ouest – Beaumont – Afrit 4 Montigny-le-Tilleul – N579 – N40/N53 richting Chimay – Sautin – D119 richting Eppe-Sauvage – D83 richting Lac du Valjolly…

Picardie Route

Picardie Route

Aankomst aan de maneige: 15:30u
Km-Stand: 50.887

Lac du Valjolly

Valjolly

CP-Lac du Valjolly

N 50.11926° – E 4.13965°

We kwamen aan met schitterend weer, wel fel koud , maar de zon was van de partij…spijtig genoeg was de maneige gesloten. We maakten nog een kleine wandeling richting bouwwerf aan het info kantoor…Men heeft hier blijkbaar grootse plannen (toeristisch gezien). We konden niet verder, dus terug richting parkingplaats via het bos…hier kan men blijkbaar mooie wandelingen maken, genummerde bordjes staan geplaatst langs de wandelroute…spijtig dat het te snel donker werd…dus terug naar de MH.

Eigenlijk wel een leuke plaats voor een lang weekend. Je hebt zicht op het meertje, en de paardjes staan kortbij…dus voor de paardenliefhebbers een schot in de roos, en voor de wandelaars een prachtige rustige plek zonder druk doorgaand verkeer…en wat belangrijk is, kort bij huis…

Na een goeie nachtrust besluiten we richting Franse kust te rijden…het weer is omgeslagen. Het regent begot…dus van wandelen gaat niks in huis komen…

We rijden binnendoor naar Cayeux-sur-Mer…N 50.20302° – E 1.52627°
ik had de coördinaten opgeschreven van een paar plaatselijke camperplaatsen…maar we vingen bot…overal verbodsborden: verboden voor motorhomes….amai…dat begon al goed…we vonden wel iets verder van de kust verwijderd de officiele camperplaats, net voor een camping, met voorzieningen…normaal gezien betaal je hiervoor 7€….we vonden deze plaats te ver van de kust, dus wij weer op weg naar een volgend plaatske…
richting Le Crotoy…N 50.22889° – E 1.61250°

Ook hier vonden wij geen geschikte plaats….dan maar naar één van onze favoriete camperplekjes “Quend-Plage-les-Pins”, en hopen dat het zonneke terug haar neuzeke zou opsteken…de hele trip van Lac du Valjolly naar de kust regende het, met af en toe fikse sneeuwbuien…en bovenop regelmatig voor onze neus zoutstrooiers, die op voorhand de weg op die manier ijs en sneeuwvrij hielden…….de MH zag er dus al redelijk “vettig” uit….bah….

We kwamen veilig aan op ons plaatske…het zag er al veel beter uit…de lucht begon open te trekken en de temperatuur was al gestegen…’s avonds zat de lucht zat vol sterren…dus morgen zal het wel beter zijn…duimen maar…

Quend Plage le Pin

Quend Plage le Pin

N 50.32467° – E 1.54782°

Na een goeie rustige nacht…het koppeke buitengestoken…en ja hoor…prachtig weer. Het zonneke scheen, dus tijd voor een flinke frisse strandwandeling richting Fort-Mahon…de hondjes waren in hun element…wat wil je, zo rondcrossen op het strand is wat anders dan aangelijnd meewandelen aan de Moezel…en voor mij de ideale start om wat kilootjes kwijt te raken van de voorbije feestdagen…dorie het was nodig…ik had nog nooit de 92 kilo gehaald, dat record wilde ik beslist weer zo snel mogelijk kwijt…dus 10 kilo deraf zou ideaal zijn…hup met de beentjes voor een klein wandelingske (dat later 3 uur geduurd zou hebben)….oeshe….

In Fort-Mahon nog snel even de camperplaats gaan bekijken, want dit stadje is wel leuk om door te wandelen…en tevens uiteraard de coördinaten opgeschreven voor een toekomstig bezoek…

Wandeling richting Fort-Mahon + Camperplaats

CP-Fort Mahon

CP-Fort Mahon

N 50.33834° – E 1.55612°

We treffen het deze keer niet echt met het weer…de ganse nacht storm en regen gevolgd door smeltende sneeuw…we besluiten verder te rijden naar Boulogne-sur-Mer…daar is altijd wat te doen…

Boulogne sur Mer

Boulogne sur Mer

N50.72893° – E 1.59633°

Alhoewel….het begon weer te  regenen…dus van wandelen komt deze keer niks in huis….we besluiten dat we beter af zakken terug richting Belgische grens…onderweg komen we nog een paar camperplaatskes tegen, dus goed voor de boekhouding…

Wissant: parking aan de kerk N 50.88532° – E 1.66237° (het was te slecht weer om een fotowke te trekken)
Nu richting van de befaamde “Caps” Cap-Blanc-Nez….hier gaan we blijven overnachten…we staan gans alleen…en het is eindelijk opgehouden met regenen….oef !!!

Cap Blanc Nez

Cap Blanc Nez

N 50.92418° – E 1.71674°

We hadden in elk geval toch nog een prachtig nachtzicht over het druk bevaarde kanaal, tusse Calais en Dover…en gelukkig was ‘s morgens de zon weer op post…dus maakten we van de gelegenheid gebruik om een fikse wandeling te maken rond de punt van Cap Blanc-Nez…Nu pas viel het mij op hoeveel bomkraters hier bezaaid waren…ook zie je hier de resten van W.O.II met de nodige bunkers van de verdedigingslinie…

Cap Blanc-Nez

Cap Blanc-Nez

Tijd om terug naar huis te bollen….al bij al was het een nat, koud en een stuk droog weekend geworden…We zijn weer een stuk camperervaring wijzer geworden…we hebben weer mooie plaatskes gezien, en dat is uiteindelijk wat leutig is aan het reizen met de MH….

Aankomst Stabroek: 16:30u
Km-Stand: 51.536

Totaal aantal trip Km’s: 838
Aantal liter getankt: 107,68L
Verbruik: 12,85L/100 Km

 

Tot de volgende trip !!!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.